Текст и снимка BGtourism.BG
Slide
Slide

Варна. Спешни мерки срещу повишените цени на горивата поискаха участниците в протеста във Варна, в който се включиха и мнозина добричлии. Протестното автошествие премина по централните булеварди във Варна. Шофьорите натискаха клаксони и развяха през прозорците българското знаме. Следобед протестиращите се събраха на митинг пред община Варна, а утре сутринта отново на същото място ще има митинг в подкрепа на националния протест. Припомняме Ви, че вчера над 100 автомобила имаха автошествие в Добрич, като участниците изразиха своето недоволство срещу високите цени на горивата като зареждаха гориво за стотинки.

Недоволен от скока в цените на горивата у нас напоследък, преди по-малко от седмица организаторът на протеста в морската ни столица Здравко Матеев създава Фейсбук групата „На България й писна!”.
„Аз съм обикновен гражданин, който работи и няма време за почти нищо. Но искам да се промени нещо, защото най-лесното е да си тръгнем от България. Да работим в чужбина за минимална заплата, от която да спестяваме, да се върнем в България и да ги харчим тия пари – мисля, че това не е вариант”, каза още Матеев.

Според него цените в Европа на горивата може да са същите, но в Германия минималната заплата е 2000 евро, а в България 250-260 евро.

Екшън по бензиностанциите в Добрич. Масово зареждаха гориво за жълти стотинки, шофьор сложи бензин за 7 стотинки!

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията