Slide
Slide

Варна. Националката ни по лека атлетика Радосвета Симеонова започна да печели отличия и в новото си поприще като спасител. Тя се яви на национално състезание, което се проведе на Централния плаж в морската ни столица, а награждаването се състоя на открития плувен басейн „Приморски“.

Проявата бе организирана от БЧК „Млад спасител“ и с активното участие на доброволци, участващи в състезанието в различни възратови групи – деца, младша и старша възраст, мъже и жени. Имаше над 100 участници от Варна, Велико Търново, Добрич, Благоевград и др. градове.

Радосвета, която има кетап като спасител едва от юни тази година, премери сили наравно с колегите си в своята възрастова група при девойките над 18 г. и успя да издуха конкуренцията, за да стигне до среброто.

Отстъпила е единствено на участничка от София, която е от Националната спортна академия.

Това лято Радосвета не практикува като спасител, но признава пред BGtourism.BG, че изключително много й харесва тази дейност. Радосвета Симеонова от ОС на БЧК гр. Добрич стана вицешампионка в дисциплината „Плажни флагове“ (20 м). С грамоти в същата дисциплина са нейните колеги Цветомир Димитров и Петър Калинов.

5G кулинарни емоции в ресторанта на шеф Андре Токев

Сподели публикацията