София. На работна среща министър Илин Димитров обсъди с представители на Националния борд по туризъм актуални въпроси в сектора, решаването на част от острите проблеми, които са и част от приоритетите, целите и програмата на Министерството на туризма по време на служебния кабинет.

Фокус на срещата беше необходимостта от създаването на единна браншова организация, което е един от основните приоритети на министър Димитров. Представителите на НБТ изразиха категоричната си подкрепа за създаване на единна организация, която да представлява саморегулиращо се обединение в сектор туризъм, споделиха практики и изразиха готовност за участие в работната група за изработване на закон за единна браншова организация.

С представителите на НБТ бяха обсъдени още плановете за изработването на закон за Гаранционен фонд, активни маркетингови действия, облекчаване на рекламата в международните дигитални платформи и други актуални проблеми на сектора. На срещата бяха обсъдени полезни идеи и практики, които да улеснят конгресния туризъм.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA