Сандански, снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Сандански.  Международно присъствие, няколко дуета и редица любими изпълнители от родната сцена обещават да “взривят” Летния театър в град Сандански за 30-я юбилей на фестивала “Пирин Фолк” на 26, 27 и 28 август 2022!

Организаторите отново залагат на едни от най-обичаните имена, за да гарантират незабравимо музикално преживяване на любимата публика. Глория, Володя Стоянов, Наум Петрески и Зуица Лазова, Илия Луков, Лия, Георги Гоцев, Ива и Велислава Костадинови, Васко Лазаров, Невена Цонева, Севдалина и Валентин Спасови са специалните гост-изпълнители, чието присъствие на сцената ще се превърне във “взривоопасна комбинация” от добро настроение и положителни емоции.

Сръбска вечер в Сапарева баня: Любими песни, ароматна дюлева ракия и традиционни сръбски специалитети този уикенд

На 26-ти август /петък/ за VI-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурсната вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години, сцената като гост-изпълнители ще огреят Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

На 27 август /събота/, когато ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство, за пръв път на сцената на “Пирин Фолк” като дует ще се качат Наум Петрески и Зуица Лазова от Северна Македония. Сред специалните гост-изпълнители ще бъдат още Илия Луков и сестрите Ива и Велислава Костадинови.

Празникът ще продължи и на 28 август /неделя/ с Конкурса за авторска македонска песен. За да “нажежат” до максимум градуса на доброто настроение и да пленят с красотата на своята песен, на сцената като гост-изпълнители ще се представят Глория, Володя Стоянов и един от емблематичните дуети в историята на “Пирин Фолк” – Севдалина и Валентин Спасови.

Какво още са подготвили организаторите за юбилейното издание на международния фестивал тепърва предстои да разберем. Едно е сигурно обаче – с целия този звезден микс, наред с вълнуващите изпълнения на участниците в трите конкурсни вечери, “Пирин Фолк” Сандански 2022 ще бъде по-магичен отвсякога!

Традиционно по време на събитието хотелите в Сандански са пълни и се радват на голям интерес сред туристите, които се наслаждават и на СПА възможностите на града в Югозападна България.

Билетите за XXX-то юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 са в продажба в мрежата на Eventim и в Туристически информационен център – Сандански.

Сподели публикацията