Румен Николов - кмет на Кранево
Slide
Slide

* Гордостта на Кранево са плажа и ледената пързалка

* През септември в Кранево ще се проведе Европейското първенство по плажен тенис

* 20 000 туристи е капацитетът на Кранево в пика на летния сезон

Кранево. Мащабен инвестиционен проект ще започне да се реализира през 2020 година в Кранево. Стойността му е за близо 20 милиона евро, обяви за информационна агенция BGtourism.BG кметът на Кранево Румен Николов. След края на настоящия туристически сезон на първа линия инвеститори са потвърдили, че ще започнат да вдигат и още два четиризведни хотела. От този летен сезон пък гостите на морското селище вече се настаняват в нови 4-звездни хотела – Veramar beach, Algara beach hotel, както и Hotel Magnific. Преди година врати отвори и Съни касъл, който отново е 4 звезди.

Съни касъл

Тон за вдигането на имиджа на малкото курортно селище и нивото сред летовниците в последните години дадоха собствениците на Терма вилидж, които първо вдигнаха прекрасния 5-звезден хотел Терма палас, а след това построиха и 5-звездният красавец Терма Еко Вилидж, като и двата хотела са в непосредствена близост до красивия плаж с фин пясък и плитко море.

Петзведният комплекс Терма Еко Вилидж е любимо място за туристи от цял свят, които се наслаждават на уюта, спокойствието, както и на термалните и балнео процедури.

В детските зони с водни пързалки малчуганите се чувстват като в свое специално царство.

Гордостта на Кранево е ледената пързалка в комплекс Терма вилидж. Мястото е предпочитано не само за семейна почивка, но и за спортни кампове и състезания – по фигурно пързаляне, плуване, хокей, водна топка и много други спортове. Най-голямото събитие от спортния календар за годината е Европейското първенство по плажен тенис, което ще бъде в началото на септември на плажа на Терма бийч.

„Кранево само по себе си вече показва, че няма да бъде онзи огромен детски лагер, а тук вече пристигат висок клас туристи. Така имиджа на Кранево вече започна да се променя и да се превръща в един по-сериозен комплекс, който може да конкурира Албена и Златни пясъци. Най-голямото предимство на Кранево е плажът, който е един от най-красивите  – дълъг е 5 километра. Моите наблюдения са, че концесионерите се грижат много добре за плажната ивица – подредени, чисти и с осигурени спасители и медицински лица. Кранево започна да става предпочитано място за море и заради безплатния паркинг. Затова ни помагат и съседните комплекси, които искат такси. Тук има близо 1000 паркоместа“, заяви за BGtourism.BG кметът на Кранево Румен Николов. До 20 000 туристи дневно има в разгара на сезона в Кранево. Днес на близо 80-90% е заета легловата база, има туристи от Русия, Румъния, България, Чехия, Унгария, Беларус, Молдова, Естония и др. държави.

BGtourism.BG е № 1 през юни сред новинарските сайтове за туризъм в България

Сподели публикацията