Slide
Slide

София. Много европейски държави отново затягат мерките срещу коронавируса. Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка и нарастващия брой положителни случаи на COVID-19 в Република Кипър, Руската федерация и Кралство Испания, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до тези държави.

Малта

От идваната сряда Малта ще затвори границите си за неваксинирани срещу Covid-19, съобщи министърът на здравеопазването Крис Фърн. Той посочи, че мярката е безпрецедентна за държава от Европейския съюз, но страната трябва да защити населението си. В Малта можеше да се влезе с отрицателен ПСР-тест, но малтийските власти вече няма да признават тази част от европейския цифров сертификат.

Нидерландия

От днес Нидерландия възстановява Covid ограниченията в нощните клубове, музикалните фестивали и ресторантите. По-рано вече ще затварят кафенета и ресторантите. Страната се връща към социална дистанция, а местата за вечерящи или посетители на концерти ще бъдат фиксирани. Публичните събирания ще бъдат ограничени до по-малки групи, а фестивалите, продължаващи по няколко дни, ще бъдат отменени. Мерките ще останат по 14 август.

Германия

Германските власти определиха цяла Испания като рискова зона за разпространение на коронавирус. Туристите, които се завръщат от Испания вече ще трябва да представят негативен тест, ако искат да избегнат карантина, реши управата в Берлин.

Испания

В същото време властите в Каталуния затвориха нощните заведения в желанието си да ограничат увеличението на разпространението на COVID-19. Това накара младите хора да организират голямо парти на открито на брега на морето. Наложило се е намесата на органите на реда, които са разпръснали големи групи в централната част в Барселона.Иззето е голямо количество алкохол. Новите мерки идват след ръст на случаите на Делта варианта на Ковид-19, който се разпространява основно сред малдежите.

Португалия

От днес в хотелите в Португалия туристите ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус или цифрово удостоверение, че са ваксинирани или преболедували. Същите документи ще се изискват и за хранене вътре в ресторант.

Ирландия

Ирландия въвежда задължителна електронна регистрация преди влизане в страната, считано от 12 юли 2021 г.  Още по темата ТУК. По информация на посолството ни в Дъблин досегашният формуляр за локация на пътници няма да бъде приеман на хартиен носител при влизане в Ирландия, като става задължително електронното му подпълване.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията