Slide
Slide

„Трек дъ Уърлд“  е туроператор специализиран в трекинги, пътешествия и приключения сред природата и планините на България и света. В авторските ни програми с неповторим стил съчетаваме автентични, зареждащи преживявания, аутдоор активности, ботанически турове, вино и гурме, културни и духовни феномени. Повече за дейността ни и актуалните програми можете да научите на сайта ни: https://www.trektheworld.club/

А ето и някои от предложенията:

Зареждащ преход в Рила планина, в който ще се докоснем до най-високия водопад в планината и неповторимия район на Седемте езера, които ще снимаме от множество нестандартни ракурси, изкачвайки върховете Езерния и Харамията.

  • ЕТИОПИЯ-ЧЕРНАТА ПЕРЛА, дата: 09.10.2020 г. – https://www.trektheworld.club/long_destinations/view?oid=37
    Етиопия – древна, загадъчна, очарователна, пъстра, колоритна, пасторална, автентична, несравнима и невъобразима – каквото и да се каже би било малко, за да предаде емоциите и вълнението, които ни обземат при срещата ни с „Черната перла на Африка“, както галено е наричана тази горда, приказно-красива страна. Според класацията ни – в Топ 10 световни дестинации.

Кападокия е едно от местата по света, които човек задължително трябва да посети в живота си. Ако имате възможност, не се колебайте и Ви обещаваме едно незабравимо и вълнуващо пътешествие, което ще впечатли дори и най-любознателните пътешественици. Авторската ни програма е резултат от траен интерес и многократни пътувания. За  броените дни, прекарани в тази населявана още от дълбока древност земя, ни предстои да се докоснем до голяма част от нейните тайни. Долините на Розите, на Гълъбите и на Влюбените са запазена марка за Кападокия. Гьореме, Гюзелюрт, Ъхлара и Селиме – имена с поетично звучене, а местата, свързани с тях крият следите на първите християнски поселения извън Обетованата земя. Избледнелите първообрази на средновековната живопис, приютени в многобройни храмове, издълбани в меките вулканични скали, нависоко или дълбоко под земята, на най-невероятни места и с най-различни форми, кротко посрещат съвременния посетител, който им се възхищава с широко отворени очи и напразно се опитва да си представи времето на техния апогей. От катакомбите на подземния град Деринкую, на 60 метра под земята, през грънчарския център Аванос и внушителната цитадела на Ючхисар, ще се издигнем на няколкостотин метра над земята,  за да посрещнем изгрева, реейки се сред невероятна цветна палитра от десетки балони, за да се насладим от птичи поглед на  това наистина уникално място!

Впускаме се в приказно пътешествие сред тайните на полуостров Пелопонес – истинското сърце на Гърция! Ще изкачим най-високия връх Профитис Илиас в респектиращата планина Тайгетос, ще надникнем в Коринтския канал, ще навлезем с лодки по подземната река Глифада, за да се докоснем до невероятната водна пещера Дирос, считана за една от най-впечатляващите в света, ще снимаме каменните кули на възхитителния полуостров Мани, ще достигнем нос Тенаро – най-южната точка на Балканския полуостров, ще спим в Монемвасия, наричана „Гибралтар на Изтока“, ще плуваме сред нефритените води на остров Елафонисос, чиито бели пясъци навяват асоциация с Малдивите, ще се разходим в романтичния Навплио, първата гръцка столица, основан от Тезей, с венецианския крепостен шедьовър – Паламиди, издигащ се на хълма над града и накрая ще завършим с древния Епидавър и античната Микена и двете под Егидата на ЮНЕСКО. Ексклузивна програма, която само Трек дъ Уърлд може да ви предложи!

Остров Самотраки – на малко места по света могат да се срещнат толкова разнообразни туристически дадености върху такава компактна територия. Тук за един ден можеш да се изкъпеш в планински вир, после в морето, а вечерта да релаксираш в минерален басейн. Връх Фенгари (Луна) със своите 1611 м. н.в. е най-високият връх в Бяло море, а изкачването му почти от морското ниво е вълнуващо предизвикателство за всеки любител на дивата природа. По склоновете на планината стремително се спускат 12 потока, представляващи голям интерес за технически подготвени почитатели на каньонинга.  Красиви пясъчни лагуни, някои достъпни само по море,  дават отлични възможности за спокойна почивка. Семплата и естетична гръцка островна архитектура, средновековните крепостни кули, уникалното Светилище на Великите богове, вкусната храна, величествените водопади, девствената природа както и слабата населеност допълват свободолюбивото усещане, което изпълва човек още от първия миг на това наистина райско място. Мистика и особена енергия се усещат на острова, сякаш цари безвремие и може би това е една от причините отпреди няколко деситилетия мястото да се превърне в една от известните хипарски дестинации …

РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ

https://www.trektheworld.club/bulgaria

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията