Приморско е сред избраните летни дестинации, които Euronews препоръчва
Slide
Slide

Приморско е море, красиви плажове с фин златист пясък и …

 …Древна история 

Много история са събрали в себе си земите на Община Приморско.Тайни от времето на древните траки са представени в местния Исторически музей, който очарова с богата експозиция. Изключително рядка находка е изложена в него-  откритото през 2015г. уникално златно съкровище от времето на Александър Македонски и Лизимах, както и единственото по рода си в България холограмно изображение на древен тракийски жрец, който може да се види и в неповторимото за региона Тракийско скално светилище Бегликташ, чрез художествено пресъздаване на древен тракийски ритуал „Тайните на Бегликташ”.Мегалитното тракийско светилище Бегликташ се свързва с култа към слънцето и е най-ранното открито досега по Черноморското крайбрежие.През летните месеци община Приморско представя за своите гости и неповторимите „Бегликташ в звук и светлина“ и „Опера на Бегликташ“ Любителите на древни артефакти могат да посетят и Музеят на подводна археология „Тайни на морското дъно”, намиращ се в гр.Китен, който представя изложба посветена на потъналите праисторически селища, открити по нашето крайбрежие. В село Ясна Поляна, където може да се разгледа откритата експозиция от дървени скулптури е изложена и музейна композиция „Българската Ясна Поляна” в снимки и документи от живота на Л.Н.Толстой.

…Вяра и традиции

На територията на цялата община се намират стари църкви и параклиси, един от които е уникалният и единствен по рода си на Балканския полуостров – подводен параклис „Св.Николай Чудотворец”, разположен на около 10 метра под морската вода.

Повечето от църквите са построени преди много години с доброволен труд от населението, спасявани от пожари и съграждани отново.  Любопитна легенда се предава за параклис „Св.Св. Константин и Елена” в с.Веселие, която разказва, че в него има вграден извор с лечебна сила, която дарява Изцеление.

Община Приморско насърчава съхраняването на традициите и през 2014год. откри за своите гости в с.Писменово (на 9км от гр.Приморско) туристически посетителски комплекс с традиционни за района занаяти, в който може да се получи информация за интересни и позабравени обичаи и занаяти.

…Живописна природа

Община Приморско се намира в екологично чист район и притежава неповторими природни забележителности.Сред тях са световно известните резервати  Ропотамо и Водни лилии, защитените територии на блатата Аркутино (Мечешко блато) и Стамополу, както и едни от най-добре запазените пясъчни дюни по Черноморието – гребените на най-високите от тях достигат до 19м. Причудлив скален феномен, кацнал на едно от най-високите места в резерват Ропотамо, а именно Лъвската глава, е едно невероятно природно творение, в което според легендите се е помещавала пещерата на тракийския жрец.На 6 км от Приморско се намира Маслен нос – третият по големина нос на Черноморското крайбрежие.Наречен е Маслен, защото е бил лобно място за кораби, на които товарът е амфори със зехтин.За любителите на разходки в природата, на територията на Община Приморско има разнообразни туристически маршрути и екопътеки.

…Спортни емоции

Почивката в морския град може да бъде съчетана с много адреналин, високи скорости и емоции, които може да получите от спортните мероприятия, които се организират на територията на Община Приморско.Такива са: Ултра Крос Триатлон „Лъвско сърце” – състезание за безгранични човешки възможности,  което включва дисциплините 3км плуване в открито море, 116 км планинско колоездене и 21 км бягане в пресечен терен; Републиканско първенство по джет Jet Ski Competition; Национални и международни състезания по подводен риболов; Национален Off Road събор; Републиканско първенство по кайт сърф – регата „Приморско-есен”, както и ветроходна регата.През 2017г. Приморско бе домакин и на най-голямата надпревара на Балканския полуостров – Balkan Offroad Rallye.

***

Forest Beach Natural Holiday Resort – Primorsko

Много от вас си спомнят с носталгия ММЦ Приморско – едно място с много незабравими детски спомени, а днес това място ще продължава да ви посреща по-оживено от всякога, с ново име и с нова визия.

Forest Beach е повече от  място за ваканция. То е емоцията, която таите в себе си дълго, след като ваканцията е приключила. То е историите, които разказвате, снимките, които показвате, спомените, които споделяте с най-близките си. Тези моменти, които ни карат да се чувстваме живи, а те се случват точно тук във Forest Beach Natural Holiday Resort.

Forest Beach Natural Holiday Resort ви очаква на няколко километра от град Приморско, в живописна местност, сгушен сред вековните дъбови гори на Странджа и на метри от нежния пясъчен бряг. С разнообразни възможности за настаняване комплексът е място, в което ще се влюбите завинаги. Предпочитано заради златния пясък, чистото море, свежия въздух, вкусната храна и приятелски екип, това е ваканционното селище, където ще поискате да се върнете отново и отново.

Оставете се магията на света около Forest Beach да ви завладее, от древното светилище Бегликташ и зашеметяващата гледка от Лъвската глава до успокояващата разходка с лодка по река Ропотамо – идеалени за семейства, двойки и групи.

Forest Beach Natural Holiday Resort предлаа отлични възможности за спорт и активна почивка – футбол, баскетбол, волейбол, петанк, хандбал, тенис на маса, шах, табла, дартс, стрелба с лък, писта за бягане и още много.

За всички малчугани, представете си лятното ви приключение във Forest Beach. Ние даваме на децата ви усещане на пълна свобода. Те могат да играят в нашия детски клуб или на детските площадки, да се плискат в детските басейни и да се насладят на една неповторима ваканция.

През 2020 въведохме Priority Club Albena – нашият прочит на лоялна програма, която ще ви позволи да се насладите ексклузивни преимущества, отстъпки и подаръци за вашата почивка в нашите хотели и вили във ваканционни комплекси Албена, Бялата Лагуна и Форест бийч Ризорт (Приморско). Чудесен начин да извлечете максимума от това всичко, което Priority Club Albena Limited Edition. Програмата е достъпна напълно безплатно само на любител на Албена като теб, който е резервирал за Лято 2020  до 31.05.2020 г. Разберете повече как да се включите в програмата на forestbeach.bg

*Forest Beach Resort въведе мерки срещу разпространението на COVID-19, за да осигури безопасна почивка на Вас и Вашето семейство.

Резервирай сега на forestbeach.bg на гарантирано най-добра цена и плати, когато пристигнеш в хотела.

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията