Slide
Slide

София. Народните представители гласуваха единодушно със 185 (180 в зала и 5 онлайн) гласа „за“ Закон за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците.

С това държавната помощ, популярна като мярката „35 евро на седалка“, чието действие бе прекъснато заради решение на 46-то Народно събрание, влязло в сила на 16 септември 2021 г., ще бъде възстановена с обнародването на закона в Държавен вестник.

Поправките бяха гласувани на първо и второ четене, в рамките на минути, без дебати между първо и второ гласуване, като бяха направени незначителни технически поправки, по предложение на народния представител Ива Митева.

На първо гласуване ЗИД на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците беше гласуван със 177 гласа „за“, 0 гласа „против“ и 1 глас „въздържал се“.

Това се случва в ден с особена символика – на 10 февруари 1879 г. във Велико Търново е основано Народното събрание на Република България.

Сподели публикацията