Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с представители на Националната асоциация за детски и младежки туризъм, съобщиха от туристическото ведомство.

„Министерството на туризма си е поставило за цел развитието и на този тип туристически продукти“, заяви министърът. И добави, че е необходимо държавата да участва, включително и финансово, за организирането на еднодневни екскурзии за децата с цел патриотично възпитание. Той даде за пример Националната програма „Отново заедно“, която е постигнала добри резултати и според него трябва да бъде продължена.

Представителите на асоциацията поясниха, че детският и младежки туризъм е много по-различен и отговорен и в тази връзка разчитат на подкрепата както от Министерството на туризма, така и от страна на Министерството на образованието и науката за урегулиране на сектора. „Нашата дейност е целогодишна и ако едно дете от ранна детска възраст опознае родината си, когато поотрасне и тръгне в чужбина ще има база за сравнение и ще знае, че не само зад граница е прекрасно, но и у нас“, бяха категорични присъстващите.

Министър Проданов и представителите на асоциацията разискаха и предложения, свързани с промени в нормативната база, както и създаването на оперативна работна група, която да включва експерти от Министерството на туризма, МОН и туроператори, така че да се гарантира бъдещето му развитие и финансова подкрепа.

Сподели публикацията