Slide
Slide

Равадиново. Еuropen Best Destinations включи Замъка „Влюбен във Вятъра“ в Новия Европейски туристически маршрут „Приказните дестинации на Европа“. Това се случва, само няколко месеца след, като беше обявен за Туристически обект № 1 за България в конкурса на Министерството на Туризма за 2018 г.
В Новия „приказен“ маршрут на Europen Best Destinations влизат още емблематични замъци от Франция и Германия, тайнствени, природни феномени и обекти от Ирландия, Словения и Италия.


Замъкът „Влюбен във вятъра“ в подножието на мистичната Странджа планина, близо до древния град Созопол е презентиран от Еuropen Best Destinations като „най-вълшебното място в Европа“. Нестандартното за наши дни творение е сбъдната детска мечта на неговия създател и архитект Георги Тумпалов, който е един от малкото останали рицари на нашето време, пише изданието.
Приказният замък с формата на кръст, екзотичната градина с над три хиляди вида цветя и растения, езерото с лебедите „Фонтана на желанията“, шадраваните с антични статуи, винарската изба и галерията са само част от нещата, които впечатляват посетителя и създават магичната атмосфера на това необикновено място.
Europen Best Destinations призовава хилядите си читатели да резервират билет до Бургас – България за да видят тази изумителна компилация между приказна реалност, полет на въображението и дизайнерско вдъхновение.
Най-престижната туристическа класация посочва и античния град Созопол, с неговото културно, историческо и архитектурно наследство като най-подходящото място, в което любителите на приказни дестинации могат да отседнат.

Сподели публикацията