Slide
Slide

Тюленово. Петото издание на Тюленово арт-фест стартира до броени дни. От 18 до 21 юли скалистият бряг на северното Черноморие ще събере музиканти, художници, писатели, артисти и приключенци. Публиката отново ще има възможност да се наслади на чудесното съчетание между природа и изкуство. Програмата на фестивала предлага разнообразие и забавление за всички вкусове. Гостите ще могат на живо да чуят музикантите от групата на Таралежков и да заиграят хоро под съпровода на гайдите, които Борислав Хаджиев и приятели ще надуят на сцената до брега. Краси Първанов ще направи акустичен концерт с най-новото от своята музика. Изпята поезия на Татяна Йотова и концерт на Bilyana – ще могат да бъдат чути на откриването на фестивала. Мирослав моравски – Моро ще представи своя музикален проект – Коренуване.
Новото в програмата е огненият спектакъл, който ще се състои по тъмно през втория ден на фестивала – 19 юли, съобщава ВарнаУтре. В литературната програма са включени писателят Николай Фенерски, който ще е гост в читалището на село Тюленово. На същото място ще може да бъде чута поезията на Валентин Тузсузов-Атин, който традиционно досега присъстваше на фестивала със своите картини. Камелия Кондова ще направи своя поетичен рецитал на 20-ти юли на сцената до морето.
За децата има също много изненади – работилничката на Гери и Луси, забавления в арт-базара и много емоции, благодарение на водещия на фестивалното шоу – Паскал Паскалев. “Клуб приятели на морето” – Варна за пети пореден път ще покажат техниките на водолазния спорт. Няколко кандидат водолази ще имат възможността за първи път да се гмурнат под вода с апарат и оборудване, заедно с инструктор.
Хоротека, часът на Тюленово, рибена чорба, разнообразни ръчни изделия в арт-базара и още много забавления очакват гостите на Тюленово арт-фест 2019 година. За финал организаторите са оставили един неформален концерт в палатковия лагер, кръстен “Вечер на последните МУХИкани”, където музикантите Дидо и Ники ще посвирят под звездите. Всички са поканени да се развълнуват край брега на морето. Входът е свободен по суша, въздух и вода.

Сподели публикацията