Slide
Slide

София. Правителството на Република България прави всичко възможно да помогне на гражданите на Украйна, които се нуждаят от подслон и подкрепа. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си с посланика на Украйна Н. Пр. Виталий Москаленко.

„В момента Министерство на туризма осъществява контакт с всички места за настаняване в т.ч. и хотели, които са склонни да предоставят базите си срещу заплащане, но е важно и да разпишем правилата за начина на отпускане на тези средства и тяхното коректно отчитане“, уточни министър Проданов.

По думите му институциите работят непрекъснато, за да координират процеса по настаняване на украинските бежанци, като допълни, че ще бъде създадена платформа, в която, тези които желаят да останат по-дълго време на територията на България, да бъдат приобщени към пазара на труда.

Правителството одобри програмата, с която ще се изплащат средствата към хотелиерите за настанени украински граждани

Украинският посланик Виталий Москаленко изказа голямата признателност на Украйна към българската държава за хуманното и доброжелателно посрещане на украинските граждани. „Важно е за нас, че България им дава подслон и разбираме, че ситуацията за държавата Ви също не е лесна, тъй като предизвиква съответните финансови и икономически трудности“, категоричен бе той.

Сподели публикацията