Slide
Slide

1. Посещение в Исторически парк и турнир по стрелба с традиционни лъкове

На 9 ноември от 10 до 17 часа ще се проведе международен турнир по стрелба с традиционни лъкове в откритата това лято туристическа забележителност „Исторически парк“ в село Неофит Рилски до Варна.
Събитието е отворено за широката публика и всеки имащ интерес да стане свидетел на това историческо за нашата култура и история събитие е добре дошъл.
Билет за посещението на турнирa може да бъде закупен на касите на Исторически парк като цената за вход е равна на цената за посещение на атракциона: за пълнолетни – 30 лв, за деца и пенсионери – 15 лв, за хора със специални нужди – 15 лв.

2. Фестивал на младото вино и пресния суджук

За осма поредна година ще се състои Фестивалът на младото вино и пресния суджук. Заповядайте на 10 ноември (неделя) 2019 г. от 10 часа на центъра на с. Кюлевча, Каспичан, и станете част от осмото издание на Фестивала на младото вино и пресния суджук.

Всеки желаещ може да се включи със своето младо вино в надпреварата за най-добро вино! Домакините се подготвили богата фолклорна програма.

3. Акватон ден във ваканционен комплекс „Терма вилидж“

За седми път ще бъде отбелязан световния ден на водния фитнес – Worldwide Aquathon Day. Това ще стане на 9 ноември. В инициативата ще се включат над 50 държави. За първи път част от световната програма ще бъде и ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево. По време на световния ден на аквафитнеса участниците три часа ще се забавляват с водна гимнастика. Телефон за информация +359 882 97 50 56

Аквафитнес Уикенд 8-10 ноември

4. Работилница Sogetsu Ikebana Art в Пловдив

„Sogetsu Ikebana Art“ представя японското изкуство икебана в България с изложба на авторски композиции икебана на български и японски артисти и работилница за изработка на икебана. Проектът популяризира японското изкуство и начините на аранжиране на цветя, свързани с принципите на хармония, изящество и пропорция.

Работилниците ще бъдат водени от Мирослава Иванова сенсей и от Ейкоу Сумура сенсей. Еднодневните работилници по икебана ще дадат възможност на участниците да се запознаят и да практикуват два стила в икебана, както и с част от философията на това изкуство. По време на работилницата на 10 ноември участниците ще могат да се запознаят и практикуват икебана композиции в стил нагейре (икебана във висок съд). Работилниците са подходящи за възрастни 25 – 65 години, с интерес към японското изкуство икебана, към аранжирането на цветя, японската култура. Работилницата ще се проведе от 11 до 18 часа в СКЛАД в Тютюневия склад в Пловдив, ул. „Екзарх Йосиф“ 16. Входът е платен,  цена 100 лв.

5. LEGO фестивал във Варна

LEGO фестивалът се провежда от 02.11 до 25.11 и показва 15 уникални фигури, създадени само и единствено от LEGO блокчета! Ще видите Clone Trooper, тежащ 137 колограма и построен за 159 часа – специално издание на Междузвездни войни. Наблизо ще са Darth Vader, Yoda и R2D2. Ема и Оливия от LEGO приятели ще ви очакват за снимка. Различни животни – 150-килограмова камила, 15-килограмов далматинец, 35-килограмов санбернар, 32-килограмова маймуна, 20-килограмова костенурка, 73 килограмов крокодил и 380-килограмови динозаври са част от LEGO фестивала. Мястото е Делта планет Мол, от 10 до 22 часа.

Сподели публикацията