Варна. XXVII издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ ще покаже най-доброто от българската сцена през изминалия сезон, интересни чужди трупи и арт събития – представления, концерти, прожекции на спектакли и студентски театър.

„Тазгодишната програма се опира на истината, че цялото богатство на природата се състои в разнообразието. Защо да не съществува и в изкуството и то в най-живото – в театъра“, разказа актрисата Цветана Манева, която е председател на настоятелството на Фондация „VIA FEST“ – Международeн театрален фестивал „Варненско лято“. Тя благодари на варненската публика и Община Варна за партньорството и дейното участие.

Програмата ще е в четири модула: „Българска селекция“, „Международна селекция“, „Програма Шоукейс“ и „Паралелна програма“ и ще зарадва варненци с повече от 30 събития. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе между 1-ви – 11-ти юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и др. Мотото му е „Преливащи се театрални реалности“.

В основната програма ни очакват интересни, любопитни и провокативни прожекции, обясни на пресконференция днес Цветана Манева.  Участваха още проф. Николай Йорданов,  изпълнителен директор и д-р Асен Терзиев, главен координатор на фондацията, Коста Базитов – зам.-кмет, Антония Йовчева – директор на дирекция „Култура“ към Община Варна и др.

Откриването ще е със спектакъла на Народен театър „Иван Вазов“ „Опит за летене“ от Йордан Радичков.

Повече информация за програмата на адрес: http://viafest.org

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA