Варна. Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира от Варна поредно голямо предизвикателство – бягане на 1300 километра по трасето на европейски коридор № 8.  Той ще премине през 18 града за 15 дни, като на 25-ти май трябва да финишира в Албания.  С него се движи екип от физиотерапевт, фотографи, оператори и готвач.

Предизвикателството Corridor8 се провежда под мотото „Свързаност“ и цели, освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите държави. Партньор на инициативата е Фондация „Българска памет“ на д-р Милен Врабевски.

Заместник-кметът на Варна Коста Базитов официално изпрати Красимир Георгиев пред сградата на общината, като му връчи и папка с първия подпис „за“ коридор №8  от кмета на града Иван Портних.

Амбицията на спортиста е да събере подкрепителни подписи от кметовете на всички градове, през които минава, след което да предостави подписката пред представители на Европейската комисия. „С моя екип искаме на финала на маратона в град Дурас да поканим премиерите на България, Северна Македония и Албания – Бойко Борисов, Зоран Заев и Еди Рама, за да покажем, че сме обединени и единни за каузата Corridor8″, заяви Красимир Георгиев.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA