Slide
Slide

Балчик. Записванията за пиковите месеци юли и август за почивка в Албена вървят при голям интерес от абсолютно всички пазари, съобщиха от курорта за Bgtourism.bg. При ранните записвания към началото на април т.г, сравнени със същия период м.г., се наблюдава общ ръст от 34.8%. От тях по-големи положителни разлики дава структуроопределящият за ваканционното селище немски пазар със 101% увеличение. От Албена отчитат и пълно възстановяване на обемите от на практика замразения през последните 2 години пазар Скандинавия, чиито стойности достигнаха тези от 2019 година. Спад с близо 55% се наблюдава при резервациите от Русия и Украйна. Въпреки положителната тенденция, войната в Украйна е намалила общите резултати спрямо планирания брой ранни записвания, допълват от комплекса, който традиционно привлича със своята сигурност, спокойствие, чист въздух, минерална вода, красив плаж и добро обслужване.

В началото на април отвори врати първият хотел за лято 2022 във ваканционно селище Албена – Flamingo Grand Hotel & SPA 5*. Символичен старт на сезона дадоха гостите от немската фармацевтична компания Вьорваг Фарма, провели два работни семинара край българското Черноморие. В периода до великденските празници предстоят и мероприятия на Министерството на вътрешните работи, на Апелативния съд във Варна, на Прокуратурата в Добрич. Хотелът посреща и гости, избрали Албена за спокойна пролетна почивка сред природата, съчетана с лечебни процедури с минералната вода в Elements SPA и Медиспа „Медика-Албена“.

Великденски празници в Албена

На 22 април врати ще отворят също хотелите Калиакра и Калиакра Маре, чиито капацитет за великденските празници вече е запълнен, Лагуна Бийч и Ралица Супериор. Цените за All Inclusive великденска програма за периода 22-25 април започват от 95,95 лв. на човек/ден в двойна стая за Лагуна Бийч и 87,40 лв. на човек/ден в двойна стая за Ралица Супериор.

Всички гости ще се възползват от вкусни и традиционни великденски ястия, подбрани напитки, анимация за най-малките, както и безброй възможности за спорт и почивка. Част от атрактивната анимационна програма ще бъде и пъстър фестивал на хвърчилата, организиран от клуб “Астро”, по време на който всяко дете ще изработи свое собствено хвърчило.

Вече работят и хотелите Компас, Панорама, Арабела и Добруджа, където са настанени украински граждани, бягащи от военните действия в държавата. В края на месеца, когато Албена ще бъде домакин на международния 3-дневен World Stars Salsa Festival, първите си гости ще посрещнат Maritim Hotel Paradise Blue и Лагуна Гардън, с които работещите хотели в комплекса ще станат общо 9.

Сподели публикацията