Slide
Slide

Температури до 36 градуса следобяд

Денят ще е слънчев и горещ. Температурите в ранния следобяд ще гонят стойности между 31 и 36 градуса, съобщи Нова телевизия. Около Дунав и в крайния югозапад ще е най-горещо. Около морето и в района на София ще бъде най-прохладно.

По Черноморието слънцето ще властва на небето необезспокоявано през целия ден. В най-топлите часове термометрите ще показват 28-29 градуса. Температурата на водата – около 25 градуса по северното крайбрежие и около 27 на юг.

Съседна Гърция също е в плен на жегите, показва справка в сайта на Гръцката метеорологична служба. Термометрите при съседите ще покажат стойности до 38-40 градуса в централните континентални райони. По плажовете на север – 30-32 градуса, а на юг – до 34 градуса.

До края на седмицата жегата ще продължи да ни тормози. Термометрите ще чукнат стойности до 40 градуса в четвъртък и петък. В началото на почивните дни ще превали и прегърми първо на изолирани места в планинските масиви на Западна България, а после и на изток. От неделя нататък отново ни очаква жега с температури до 39-40 градуса.

В следващите дни ще е осезаем рискът от полски и горски пожари. По Кресненското дефиле и в централните части на Дунавската равнина условията за избухване на пламъци са най-добри.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA