На ГКПП Кардам с усмивка приемат думите на премиера, че румънските туристи са внесли африканската чума
На ГКПП Кардам с усмивка приемат думите на премиера, че румънските туристи са внесли африканската чума
Slide
Slide
Slide
Slide

Кардам. Всеки ден близо 5 000 души преминават през граничния контролно-пропускателен пункт “Кардам”. През почивните дни двойно повече туристи отскачат до родното ни Черноморие.

„Това, че румънските туристи пренасят заразата е пълна измислица. Как ще дойде човек, с торба и ще я изхвърли?! Идваме тук на ол инклузив в курорта “Златни пясъци”, там има достатъчно храна. Румънците обичаме храната“, сподели Адриан. Той и семейството му не знаят, че у нас има африканска чума по свинете. С голяма изненада научиха за изказването на българския премиер, според който африканската чума е била донесена от румънските туристи. 

Според ветеринарните власти, които извършват проверка на багажа на влизащите, месо носят тези, които почиват в къщи за гости. Основно това са туристи от Украйна и Молдова. Румънците пък с усмивка приемат думите на премиера, че те са преносител на заразата.

„Знам, че при вас има забрана за внасяне на свинско месо и затова не носим нищо със себе си. И при нас има такава болест, знаем какви са мерките. На границата ни провериха обстойно.“, сподели Петре. 

Северната ни съседка излезе с остра позиция относно изказването на Борисов, че румънските туристи донесли чумата

Сподели публикацията