снимки ctnews.ro
Slide
Slide
Шабла. Над 100 пакета с кокаин са били изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море близо до България. Дрогата е изплувала в районите на Констанца, Ефорие, Новодари и Мангалия, намиращ се в непоследствена близост до Дуранкулак. Само на 5 и 6 април са събрани 130 пакета, като днес полицията в Констанца продължава да открива още, съобщават медиите в румънския град.
Според органите на следствието става дума за количество от над сто килограма наркотик за стотици милиони евро.
Местни жители са започнали да намират пакетите на плажовете още от петък, като полицията призовава хората да не укриват пакетите, а да съобщават на спешния телефон 112.
Полицейските власти съобщиха, че в момента на черноморското крайбрежие на Румъния се провежда голяма операция срещу търговията с наркотици с участието на над 300 полицейски, гранични и жандармерийски служители, 60 автомобила, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера.
Предполага се, че пакетите с кокаин може да принадлежат към същата партида, част от която беше намерена в края на март в захвърлена моторница на пуст плаж в делтата на Дунав. Тогава румънската полиция откри в двойно дъно на лодката повече от 800 килограма наркотици, вероятно кокаин, на стойност 300 млн. евро на черния пазар.
Сподели публикацията