Slide
Slide

Международният спортен календар на Варна, която тази година е Европейски град на спорта, е сред акцентите при представянето й на Международната туристическа борса в Берлин, която започна днес. В най-голямото туристическо изложение, което се провежда от 1966 г., тази година участват над 10 000 изложители от 181 държави и региони. Традиционно общината рекламира и възможностите за морски, СПА и културен туризъм.
„Община Варна е един от най-активните изложители по време на туристическите борси не само в Берлин, но и в другите големи градове на Германия“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението си на варненския щанд. Тя допълни, че е доволна от партньорството с местната администрация и очаква силен морски сезон.
Интерес към представянето на Варна е проявила и Елена Шекерлетова, извънреден и пълномощен посланик на България в Берлин. Тя е потвърдила готовността на дипломатическото ни представителство да популяризира региона като привлекателна туристическа дестинация за четири сезона, съобщиха от местната администрация.

Източник: kmeta.bg

Сподели публикацията