Добрич, Снимка BGtourism.BG

Добрич. На 1 октомври стартира Интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“. Тя е второ издание на играта, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март т.г. с тема „Търси се България“. Поради големия интерес Община Добрич предоставя възможност да се включите в играта до 30 ноември.
Играта има състезателен характер и е посветена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/екип от приятели, членове на семейства, класове. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионална библиотека „Дора Габе“, Художествена галерия – Добрич, Музей в Градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметник „Йордан Йовков“. Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound – безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да сканирате, за да видите въпросите, на които трябва да отговорите. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.
Резултатите и победителите ще бъдат обявени в края на месец ноември, а наградата, осигурена от Община град Добрич, е образователна екскурзия.
Отборът, дал най-верни отговори, ще бъде обявен за победител.

Седмичен културен афиш на Община Добрич