Нина Ставрева със Стефан Трифонов вдъхновиха децата да спортуват. Шампионски поздрав след безплатен открит урок в Каварна
Slide
Slide

Кметът на Каварна Нина Ставрева излезе с официално изявление на своята страница във фейсбук по случай признанието, което малката добруджанска община получи – достигане до финала на престижния конкурс „Кмет на годината“. Като истински капитан на спортен отбор градоначалникът на черноморското градче изпраща успешна година, в която популяризираха спорта, надградиха календара със събития, Каварна влезе в националните и регионални медии като спортна и туристическа дестинациия. Мнозина младежи от община Каварна бяха ангажирани със спортните прояви и посрещнаха свои връстници за финали на големи национални първенства, на които бяха излъчени шампионите на България. Малки и големи бяха спечелени да спортуват. Дори кметът Нина Ставрева и нейния екип дадоха личен пример, че да спортуваш е модерно! Направи го първата жена кмет в историята на Каварна и единствената в момента жена кмет в осемте общини на Добричка област. Позитивната кампания на Ставрева даде резултат – ангажира младежите да спортуват, да се забавляват, да създават приятелства. Каварна вече е победител, истински европейски град на спорта, където кметския екип и населението на малката община обичат да спортуват – показаха го на цяла България, показаха, че малкият град може да ражда големи личности, както беше написал на старта на тази уникална спортна година националният шампион на България по тенис Стефан Трифонов, който тръгна от малкия черноморски град и днес е треньор в престижна тенис академия в сърцето на Европа – Брюксел.

Ето какво написа Нина Ставрева във фейсбук:

„Уважаеми приятели,
През тази пролет с няколко ентусиасти, водени от любовта си към добруджанския край и сърцатите хора, които живеят тук, започнахме една свежа инициатива. Целта ни бе да обърнем погледа на каварненци към по-здравословен и активен живот. Особено на младите хора – двигателят за развитието на Каварна. Вярваме в тях и в това, че виждат много по-далеч от нас – възрастните.

Те вече знаеха, че „Да спортуваш е модерно!“ когато известни имена от света на спорта, музиката, изкуството се присъединиха и го казаха с тях на глас.

Не беше и не е лесно, но кой казва, че трябва да е. Важното е, че продължаваме. Към нас се присъединяват нови и нови приятели на спорта и на Каварна. Всеки прави това, което може и което зависи от него. Получихме спортни съоръжения, нови първенства, на които Каварна е домакин, известни личности ни мотивираха да продължим и ни дадоха идеи за още инициативи. И ние имаме още по-амбициозни планове.

Затова, сега искам да изразя искрената си благодарност за всички вас, които ме номинираха за кмет на годината в областта на спорта и младежките политики и да кажа още веднъж – това не е за мен, а за всички ентусиасти, които прегърнаха идеята и продължават да работят с вдъхновение, и за всички, които тепърва ще се присъденият към нас.


Независимо от крайния резултат, защото гласуването за финала все още продължава на https://kmetnagodinata.bg/, мисля че вече сме с крачка напред. Стигнали сме до много хора и тяхната подкрепа ни мотивира да продължим!
Още веднъж – Благодаря!“

НЕКА ВСИЧКИ ДОБРУДЖАНЦИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ПОКАЖЕМ, ЧЕ МОЖЕМ ДА ПОСОЧВАМЕ ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ!

За Нина Ставрева може да гласувате ТУК 

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията