Slide
Slide

Стара Загора. Старозагорска област разширява възможностите за туризъм и търговия със селскостопански стоки с Беларус. Това стана ясно при посещение в Областната администрация в Стара Затлгора на делегация от Брестка област, ръководена от зам.-председателя на Бресткия областен изпълком Дмитрий Городецкий. Белоруските гости бяха посрещнати от зам.- областния управител Стоян Стоянов. В срещата взе участие и зам.-министърът на туризма Мария Белколева.

Г-н Стоянов поздрави с добре дошли чуждестранните гости. „Радвам се, че провеждаме тази среща на 6 септември – Деня на Съединението на България. Този празник е изключително важен за нас. Мисля, че има символика в това  да се видим точно на тази дата. Убеден съм, че срещата ни е знакова и че днес ще поставим началото на едно добро взаимодействие и задълбочаване на връзките между Брестка област и област Стара Загора“, заяви г-н Стоянов. Той запозна присъстващите с икономическите и културно-историческите дадености на Старозагорския регион.

Дмитрий Городецкий изказа дълбоката си благодарност от топлото гостоприемство, оказано им в България. Той подчерта, че между Старозагорска и Брестка област има много общи неща. И двата региона се развиват динамично и са водещи по икономически показатели в своите държави. „Оптимист съм за бъдещото задълбочаването на отношенията между нашите две страни. Има голям потенциал както в икономическо отношение, така и по отношение на туризма и ние трябва да продължим да го развиваме“, каза той. Г-н Городецкий посочи като добър пример в тази посока сключеното вече споразумение между община Чирпан и една от градските общини на град Брест, където има голяма икономическа зона. Зам. областният председател на изпълкома сподели също, че е впечатлен от Розовата долина.

Зам.-министър Белколева също изрази надежда, че срещите между беларуската и българската страна ще продължат. Тя обясни, че вече са водени разговори за развитие на спортния туризъм и подготовка на белоруски спортисти в нашата страна.
По-късно белоруските гости посетиха селскостопански предприятия от региона и три промишлени предприятия в Казанлък.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация! 

Сподели публикацията