Екскурзоводи разхождат безплатно туристи в Бургас
Екскурзоводи разхождат безплатно туристи в Бургас
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Всички значими туристически обекти да бъдат обходени от представители на министерството на туризма преди началото на туристическия сезон, предлагат от Съюза на екскурзоводите във Варна. На среща с министър Николина Ангелкова от съюза са посочили, че много от обектите са занемарени, липсват информационни табели, а инфраструктурата до тях е в лошо състояние, каза за радио Варна Христина Неделчева, председател на Съюза на екскурзоводите в морската столица.

За пример тя посочи обекта “Провадия – Солницата” – най-старият солодобивен център, който все още има нужда да бъде пригоден за посещения от чуждестранни и български туристи. Там липсват инфраструктура, обозначение, информация. Табели липсват за Ивановските скални църкви, Плиска, Мадара, което е недопустимо за такива значими обекти в нашия район, каза още Неделчева.

Тази събота, на 9 февруари, в министерството на туризма ще се проведе конференция относно разработването на проект,  чрез който да бъдат популяризирани по-неизвестни, но изключително ценни  туристически обекти във вътрешния туризъм на страната ни. Повечето обекти, които ще бъдат включени са предимно в Западна и Югозападна България, ще се акцентира и на някои занаяти. На срещата са поканени и варненските екскурзоводи.

“Досега екскурзоводите не са били много силни участници в подобни прояви, а е редно да е така.” , коментира за Радио Варна Христина Неделчева. Редно е екскурзоводите да бъдат запознати първи с тези обекти, да ги посетят и след това  да водят до тях туристи, смята още председателят на Съюза на екскурзоводите в морската столица. Радио Варна

Сподели публикацията