Шумен. 21-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“ ще се проведе тази събота и неделя, 8 и 9 октомври в Шумен.

Състезанието е втори кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Официалното откриване е в събота пред паметника на Валерий Великов от 12.25 часа, а от 13.30 часа започват тренировките в три манша. В неделя от 9.30 часа ще бъде даден стартът на подгряващия манш „WARM UP“. В 11.00 часа стартира и състезанието, което ще протече в три манша. Всеки автомобил ще стартира през 30 секунди. 53-ма пилоти са заявили участие в надпреварата.

Началото е пред входа на парка „Кьошковете“през местността „Хижата“, а финалът – след вила „Пазачница“, в посока към паметника „Създатели на българската държава“. Дължината на трасето е 3350 м. Входният билет за състезанието е на цена от 10 лв., като пропускът важи за двата дни на надпреварата. В събота и неделя за улеснение на гражданите фирмата „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД е осигурила автобус за зрители по трасето от старта до финала преди първия манш и между първия и втория манш.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA