Slide
Slide

София. Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с министъра на външните работи Николай Милков, на която бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с предстоящия зимен сезон.

Министър Димитров изрази оптимизъм за зима 22/23 и сподели с министър Милков, че интересът на чуждестранните туристи е голям с оглед ранните записвания и предварителните оценки.

В тази връзка той посочи като основен проблем, който стои пред посетителите от трети страни – като съседна Турция, например, процедурите и сроковете за издаване на визи.

“Обсъдихме подсилването на кадровия потенциал и възможността процедурите да бъдат улеснени, като се спазват най-строго високите стандарти на ЕС, с цел намаляване на сроковете за издаване на визи”, каза Димитров.

Министър Милков увери, че това може да стане чрез временно командироване на повече служители на Министерството на външните работи, които да подсилят работата на екипите на място.

Двамата коментирахa и работата на българските туристически аташета зад граница, чиято роля е изключително важна за работата на Министерството на туризма.

Сподели публикацията