Slide
Slide

Павел баня. “Алба“ е името на най-новия къмпинг в България, който ще отвори врати у нас през пролетта на 2020 г. Той ще се намира край село Скобелево, само на 8 километра от Павел баня. Кампингът ще се казва „Алба“ и ще заема площ от 58 декара. Той ще разполага с 50 места за настаняване на кемпери и каравани, 6 двустайни къщи със собствен санитарен възел и 6 стационарни каравани под наем. Местата за къмпинг са изцяло на трева и ще са с два размера – 8х12 м и 12х12 м.

Ще има и 7 остъклени беседки, всяка с диаметър 8 метра за ползване при студено и влажно време.

Първите гости ще бъдат посрещнати през април, като плановете се селището за хора, които обичат природата, след време да има възможност да посреща повече туристи и проекта да бъде надграден.

снимки Camping.bg

Инвестицията за изграждането на къмпинга е 2 милиона лева. В непосредствена близост до „Алба“ се намира един от най-посещаваните туристически атракциони в околността – Етнографския комплекс „Дамасцена“.  Идеята за реализацията на къмпинга е на бизнесмена Христо Стоянов – производител на розово масло. Бъдещият комплекс ще разполага с малък басейн с топла вода, а скоро може да има и басейн с размери 25х12 м, засадени са и над 2 000 плодни дръвчета.

Местата за гостите са оформени с храсти. Проектът предвижда да бъдат обособени две езера близо до паркинга, за да може риболовците да мятат въдици по време на своята ваканция.

Сподели публикацията