Slide
Slide

Несебър. Жители и гости на Несебър излязоха на протест срещу обявяването на хотел „Дел Мар“ в морския град за карантинен за туристи, съобщават кореспондентът на bgtourism.bg в област Бургас. Идеята на министерството на туризма бе там да бъдат настанявани летовници с евентуално установен коронавирус.

Според местните обаче базата се намира на сравнително оживено място, покрай което минава и пътя за плажа. Притесняват се и за собственото си здраве.

Всички новини от област Бургас тук

„В района има много заведения, хотели, къщи за гости и магазини. Близостта ни с тези заразени хора от този вирус смятам, че ще има крайно отрицателно влияние на целия ни живот. Аз живея в съседната сграда, на няколко метра от този хотел и разбира се съм силно притеснена“, каза Десислава Вунтунийска.

Протестиращите настояват за преразглеждане на това решение и избирането на друг хотел, който да се намира в наистина в отдалечен район. Те смятат, че най-добре е това да е място извън Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, където не е толкова оживено и няма потенциална опасност за хората.

Министерството на туризма чака ново предложение за хотел за карантиниране на туристи в Слънчев бряг

Борислав, заедно със съпругата си има къща за гости, като само една ограда ги дели от карантинния хотел. Близостта ще се отрази и на бизнеса им.

„На три метра сме от т.нар стационар или болница за болни от COVID-19, или изолатор, не знам как точно се нарича. За мен това е една болница с болни хора, евентуално, които, се намират точно на три метра от къщата ни за гости. В момента даже имаме четири бебета, възрастни хора“, каза Пехливанов.

Всички новини от област Бургас тук

По-късно протестът се премести пред Областната управа в Бургас, където недоволстващите входираха 140 подписа против идеята за крантинен хотел под прозорците им. Междувременно от министерството на туризма излязоха с позиция, че ще се търсят и други варианти за база за настаняване от този тип.

Текст и снимки Давид Сукнаров
Кореспондент на bgtourism.bg

Пътуващ репортер на bgtourism.bg обикаля света, през септември започва новата ни рубрика „Пътуване между редовете“

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията