Slide
Slide

Бургас. Летният сезон на остров „Света Анастасия“ бе официално открит днес с вкусни миди и добро настроение. Туристическата атракция посрещна 400 посетители в неделния ден, съобщи за Bgtourism.bg управителят на „Св. Анастасия” Павлин Димитров.

Той посочи, че сред гостите са били основно българи, а сред туристите е имало и германци, британци, украинци и др. Островът бе домакин и на сватба, след като двойка от България избра красивата местност за своето съдбовно „Да!“.

Композиторът Стефан Диомов също бе сред посетителите на острова днес

Припомняме Ви, че „Св. Анастасия” посрещна хиляди посетители през април и май, но избра 5 юни за официалното откриване на туристическия сезон, тъй като днес се отбелязва Деня на околната среда. Рано сутринта водолазите от бургаския клуб „Приятели на морето“ почистиха морското дъно край острова и констатираха, че тази година морето е по-чисто.

През деня туристите се насладиха на вкусните миди и хубава музика на острова, а за 24 юни – Еньовден, ще могат да вдигнат и наздравица със специална билкова бира „Биле“.

Туристическата забележителност ще има богата и интересна програма през сезона, която включва концерти, спектакли, опери.

Сподели публикацията