Slide
Slide

Добрич. Мъжкият волейболен гранд Добруджа 07 загуби с 1-3 гейма от Хебър у дома и по този начин отпадна на полуфиналите от плейофите на Суперлигата. В първите две срещи отборът от Пазарджик, който е носител на Купата на България, надделя, а днес постигна и третия важен успех по пътя си към втория финал за годината – за шампионската титла в първенството.

Мачът в зала „Добротица“  бе изключително равностойно, като гостите имаха късмета първи да затворят началния гейм с 25-21 точки. В следващата част домакините отвърнаха на удара като взеха гейма с 33-31 точки, но волейболистите на Хебър изтръгнаха крайния успех след 25-22 и 25-23 в следващите два гейма. Те се възползваха да затворят срещата в своя полза и да се класират за финала още при първия мачбол в тяхна полза.

С подкрепата си феновете на домакините – „Зелената армия“, създадоха истинска атмосфера като за мач от Шампионска лига. През цялото първенство те бяха допълнителният играч на терена, който с подкрепата си във всички срещи у дома и на чужд терен, има голяма заслуга за класирането на отбора до тази фаза на шампионата. Добруджа 07, воден от Пламен Христов, приключва участието си в Суперлигата с гордо вдигната глава.

В битката за титлата волейболистите на Атанас Петров ще се изправят срещу действащия шампион Нефтохимик 2010, като ще бъде своеобразно повторение на финала за Купата на България.

Сподели публикацията