Браво на “Зелената армия” и за представянето на Добруджа 07!
Браво на “Зелената армия” и за представянето на Добруджа 07!

Добрич. Мъжкият волейболен гранд Добруджа 07 загуби с 1-3 гейма от Хебър у дома и по този начин отпадна на полуфиналите от плейофите на Суперлигата. В първите две срещи отборът от Пазарджик, който е носител на Купата на България, надделя, а днес постигна и третия важен успех по пътя си към втория финал за годината – за шампионската титла в първенството.

Мачът в зала “Добротица”  бе изключително равностойно, като гостите имаха късмета първи да затворят началния гейм с 25-21 точки. В следващата част домакините отвърнаха на удара като взеха гейма с 33-31 точки, но волейболистите на Хебър изтръгнаха крайния успех след 25-22 и 25-23 в следващите два гейма. Те се възползваха да затворят срещата в своя полза и да се класират за финала още при първия мачбол в тяхна полза.

С подкрепата си феновете на домакините – “Зелената армия”, създадоха истинска атмосфера като за мач от Шампионска лига. През цялото първенство те бяха допълнителният играч на терена, който с подкрепата си във всички срещи у дома и на чужд терен, има голяма заслуга за класирането на отбора до тази фаза на шампионата. Добруджа 07, воден от Пламен Христов, приключва участието си в Суперлигата с гордо вдигната глава.

В битката за титлата волейболистите на Атанас Петров ще се изправят срещу действащия шампион Нефтохимик 2010, като ще бъде своеобразно повторение на финала за Купата на България.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE