Slide
Slide
София. Министърът на туризма Христо Проданов и председателят на парламентарната комисия по туризъм в парламента Илин Димитров проведоха първа съвместна работна среща, на която обсъдиха спешните теми и задачи пред изпълнителната и законодателна власт.
„Проведохме много ползотворна среща с министър Проданов. Останах с впечатлението, че е човек, който е загрижен за туристическия бранш, диалогичен и с широк поглед.
Обсъдихме спешните теми и задачи пред изпълнителната и законодателна власт.
До тук сме свършили: удължаване на мярката 60/40,  задържане на ДДС на 9% за сектора, разписана е помощта за тур. предприятия ( в това число ТО и ТА) в размер на 30 милиона, ББР, съвместно с министрите Даниел Лорер и Христо Проданов изработиха прекрасен продукт за бранша с директна линия за финансиране чрез нисколихвени кредити, вдигна се тавана до 2.3 млн. евро на помощите“, заяви Илин Димитров.
Той посочи, че предстои да се коригира механизма за 35 евро за седалка на авиокомпаниите и с това ще бъдат изпълнени спешните мерки, които са заложени в коалиционното споразумение. Димитров и Проданов начертаха общи дългосрочни действия, с които да подкрепят туристическата индустрия у нас.
Накрая на срещата Димитров връчи на министър Проданов плакет на Варненската туристическа камара с пожелания за успех и попътен вятър.
Сподели публикацията