Slide
Slide

София. Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразиха своето силно притеснение от изключително агресивната атака, която „Спаси София“ организира срещу българската столица София!

“Считаме, че непрестанното очерняне на града сериозно вреди на неговия имидж като туристическа дестинация. Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. „Съборна“, където гражданите дори излязоха на протест срещу „Спаси София“. Под прицел редовно е ул. „Витоша“ – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и любимо място за разходка и отдих както на българите, така и на множество чуждестранни туристи”, пишат БАЗ И СБЗ.

“Наясно сме с политическите амбиции на „Спаси София“, но не сме съгласни те да вредят по този агресивен начин на туристическия бизнес в града ни! София със сигурност има проблеми и то не малко. Но като цяло е красив европейски град със своите исторически и съвременни забележителности.

С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „една къщичка за птички не са построили“, се казва още в позицията на туристическите организации.

“Без да имаме претенции на изчерпателност, не сме забелязали подобни вътрешни атаки да има срещу Париж, например, от където прилагаме актуална снимка.

Затова призоваваме „Спаси София“ да не води политическите си кампании на гърба на софийския туризъм. Защото така не спасяват София, а я съсипват като туристическа дестинация”, допълват още представителите на заведенията.

Сподели публикацията