снимки BGtourism.BG
Slide
Slide

София. Европейското по плажен тенис е чудесна възможност за популяризиране на България като туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Припомняме Ви, че страната ни домакинства на европейския шампионат по плажен тенис за мъже и жени, като в страната ни пристигнаха най-добрите състезатели в света. Домакин на първенството на континента е красивият плаж на ваканционен комплекс „Терма вилидж“ в Кранево. Състезанието се радва на голям интерес от страна на гостите в Кранево, Албена, Балчик и Варна. Официалното откриване е тази вечер в 18 часа. Преди това юношите и девойките до 14 и 18 г. излъчиха призьорите, като зарадваха туристите с прекрасните си майсторски изпълнения.

Финалите при мъжете и жените са на 8 септември. По повод проявата, с която страната ни се рекламира като отлична възможност за целогодишен туризъм и спортен туризъм, поздравителен адрес изпрати Николина Ангелкова – министър на туризма. „Състезанието е чудесна възможност за популяризиране на България като туристическа дестинация, предлагаща много и разнообразни възможности за спорт. Поздравявам Ви за ентусиазма и последователността, с която организирате Европейското първенство по плажен тенис и се надявам и занапред да продължите с реализацията му. Международният спортен форум е не само повод за изява на спортисти от висок ранг, но и привлича множество почитатели на тениса от страната и чужбина.
Това допринася за утвърждаване на страната ни като дестинация за пътувания в четири сезона, което е една от целите в работата на Министерството на туризма“, пише Ангелкова в своето слово до организаторите и домакините. Тя пожела успех на участниците и приятни мигове на всички любители на тениса.

Сподели публикацията