Slide
Slide

Лом. Туристически информационен център ще бъде изграден в община Лом (област Монтана), след като кметът на общината и председател на Управителния съвет на МИГ-Лом Георги Гаврилов подписа в края на юли договор за това с туристическо дружество „Аспарухов хълм“. Проектът е на стойност 96 179.43 лева. Договорът е по мярка 5-7.5 МИГ ЛОМ „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“. Контрактът бе подписан и от Борислав Борисов – председател на УС на туристическото дружество/бенефициент на проекта, информират от общината.

Пътуващ репортер на bgtourism.bg обикаля света, през септември започва новата ни рубрика „Пътуване между редовете“

Предстои да бъде създаден туристически информационен център, в който ще се поддържа детайлна база за всички налични природни, културни, архитектурни и исторически забележителности на територията на община Лом. Центърът ще консултира предприемачи за създаването на възможно най-атрактивен за туристите културно-исторически продукт, ще разработва рекламни материали и ще представя община Лом на регионални, национални и международни туристически борси и изложения. Проектното предложение е на база енергийното обследване от ДЗЗД „ДК-КОНСУЛТ“- Плевен и инвестиционен проект, изготвен от „ИСИ ОД“ ООД -Монтана.

Той предвижда основен ремонт, мерки за енергийна ефективност на сградата, собственост на дружеството, и закупуване на оборудване и обзавеждане. По договора ще бъдат основно ремонтирани покрива на сградата – 163 кв. м, фасада 330 кв.м., вътрешни помещения, стълбищни клетки и санитарни възли. Помислено е и за хората с увреждания – ще бъде осигурен подход и санитарен възел за инвалиди. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията