Slide
Slide

Добрич. Гласът на Добруджа Галина Дурмушлийска ще изнесе два концерта в Добрич, с които ще посрещне Новата 2019 година със свои приятели и почитатели. Първата изява на народната певица, която е една от най-обичаните не само в добруджанския край, но и в България, ще бъде на 19 януари в ресторант и механа Соло. Два дни по-късно тя ще заваблява гостите на заведението и навръх Бабинден – 21 януари. Резервации се приемат на мобилен номер 0893 49 59 49. По повод двете си участия певицата, известна и като Славеят на Добруджа, изпрати поздравителен видео адрес.

Галина Дурмушлийска има дългогодишна музикална кариера, която развива не само на националната, но и на международната сцена. Има топъл и запомнящ се тембър. Създател на няколко музикални групи от холандци изпълняващи български и добруджански фолклор.

Родена е с. Ведрина. Завършва хуманитарна гимназия в Добрич. От 1977 г. започва да пее в ансамбъла за народни песни и танци „Добруджа“, а впоследствие става негов солист. По-късно с Миланка Йорданова и Нелка Петкова пеят в трио „Добруджанка“. Галина Дурмушлийска е една от най-известните народни певци в България, и една от най-обичаните добруджански певици. След напускането ѝ от Държавния ансамбъл в Добрич, започва дългата ѝ самостоятелна кариера в която жъне многобройни успехи. Години наред е посланик на добруджанския и български фолкор в западна Европа. Живее в град Котел и се занимава с етнотуризъм. През 2007 година е удостоена със званието Почетен гражданин на град Добрич.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията