Slide
Slide

София. Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще се проведе през 2023 г. под мотото „Динамика и доверие!“. Експото ще се проведе в периода 15-17 февруари 2023 година в залите на Интер Експо Център – София. Събитието се организира от Прим Експо и се провежда под егидата на Министерство на туризма.

XXIX издание на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще събере под един покрив представители на туристическия бранш и съпътстващите индустрии, за да представи разнообразни продукти, дестинации, програми и оферти пред професионалисти и широка публика.

World Travel Awards ‘2022: 10 награди ще отпътуват за България, InterContinental® Sofia получава поредното си голямо признание

„Тази година ще предложим на нашите участници отлично работно време на изложбената зала, възможности за предварително уговорени срещи с участници и гости, както и повече възможности за провеждане на презентация или семинар в залите на изложението. Изложенията са лакмус за икономическите процеси и тази година с удоволствие отбелязваме засилен интерес към участие, както от български, така и от чужди компании“, сподели пред Bgtourism.bg организаторът Вихра Огнянова.

Вихра Огнянова

„Броени дни след началото на записванията стартирахме ударно със заявки от няколко нови дестинации, представящи се за първи път на изложението – Мавриций, Литва и Пакистан. С нашите партньори в Гърция – Василиадис Травел, очакваме и доста по-мащабно участие от южните ни съседи. Има запитвания от редица известни и някои не толкова популярни в България дестинации, туроператори и туристически обекти, които дават ясен сигнал, че ни очаква едно богато и полезно събитие.
Сериозната съпътстваща програма отново ще бъде важна част от изложението – в поредица от събития утвърдени експерти от различни сфери на туристическата индустрия ще споделят идеи и ще търсят решения по актуални теми и проблеми в сектора, а компании ще представят новите си продукти“, добави Огнянова.

България e сред отличниците на европейските СПА награди, глемпинг в Хърватия е иновативна СПА дестинация за 2022 г.

Тя посочи, че специално място в програмата на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО отново заемат съвременните решения, авангардни технологии за пътуване и гостоприемство, които променят стандартните разбирания за туристическата индустрия.
„Устойчивият туризъм, с всички утопични очаквания, реални възможности и проблеми, също ще бъде в дневния ред. Ще говорим за създаването на качествен туристически продукт, за силата на бранда и за успешния маркетинг на дестинациите с вдъхновяващи примери от майстори на световно ниво“, каза още тя.

„Ще бъдат представени и възможностите за финансиране на туристическия сектор, залегнали в Плана за възстановяване, както и много други ключови за бранша теми. Това, разбира се, са само част от акцентите, програмата е в процес на разработване и допълване. Вече много години работим в подкрепа на туризма, нашата основна цел винаги е била да направим Ваканция & СПА още по-ефективно събитие. Туризмът се случва на живо и времето наситено със срещи, нови професионални контакти или разговори на чаша вино с колеги и партньори е важно за успешната работа“, допълни Вихра Огнянова.

Тя припомни, че остават броени дни до края на ранните записвания за участие в 39-то издание на ВАКАНЦИЯ & СПА. Компаниите, заявили участие до 15 октомври 2022 г. ползват 10% отстъпка от цената на ангажираната площ.

Сподели публикацията