Slide
Slide

Свиленград. Критична е била ситуацията на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле” в събота вечер заради обилния валеж. Движението на автомобилите е било затруднено, а голяма част от превозните средства са наводнени, съобщи за Bgtourism.bg Хюсеин Севен. Той е тръгнал от Одрин за Кърджали, но се върнал обратно, след като видял наводнението на граничния пункт.
Границата заприлича на езеро, което достига до 20-30 см дълбочина. Временно българският пункт е затворен, съобщават турските медии.

Снимки FB Kapıkule Sınır Kapısı Haber

„Поради обилните валежи в региона на Одрин, има наводнение на ГКПП Капъкуле, което доведе да преустановяване на пропускането през пункта.
Бяхме уведомени в 22.30 на 02.09.2022, че е възстановено пропускането на вход и изход от Турция за тежкотоварни автомобили и на вход в Турция за леки автомобили. Остава възпрепятствано преминаването през пункта на изход от Турция за леки автомобили“, съобщиха за DarikNews от Генерално консулство на Република България в Одрин.

Към настоящия момент службите за защита на населението при бедствия и аварии работят по отводняването на пункта. Препоръчваме на българските граждани да обмислят алтернативни маршрути през ГКПП Пазаркуле – ГКПП Кастанес (Гърция) и след това през ГКПП Ормени – ГКПП Капитан Петко Вайвода (Свиленград) или през ГКПП Хамзабейли – ГКПП Лесово, като биха могли да получат актуална информация чрез дежурния телефон на ГК-Одрин за спешни случаи с български граждани в почивни и празнични дни е 0090 533 6298164.

Наложило се е около 25 автомобила, напускащи Турция, да бъдат изведени с влекач от водата.

Турският граничен пункт с България „Капъкуле“ е бил затворен за леки автомобили за три часа и за товарни автомобили за час и половина след порой миналата нощ, съобщи областният управител на Хасково Минко Ангелов. Възстановена е работата на пунктовете, допълни той.

По-рано през деня туроператори сигнализираха отново за километрични опашки на пункта.

Сподели публикацията