На 8 юни в Кранево откриват православния храм „Света Богородица достойно ест“

Кранево. В сградата на новопостроения Търговски център ще бъде преместено кметството в село Кранево, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG кметът Румен Николов. Очаква се това да стане в началото на следващия мандат. В момента дружеството е в ликвидация, която ще приключи всеки момент.

снимка monblan-design.com

Кметството сега се намира в сградата на бившето училище в морското селище. На първия етаж има детска градина, но заради увеличения брой деца, които посещават забавачницата, има недостиг на помещения в сградата. В момента 25 деца посещават детската градина. В Кранево живеят 1200 души по постоянен адрес, а по избирателни списъци са 800 души. През лятото в Кранево има над 20 000 души, които избират курортното селище за своята ваканция.

„На 8 юни в Кранево ще открием първия православен храм, който ще носи името „Света Богородица достойно ест“. Освещаването ще бъде направено от Варненския и великопреславски митрополит Йоан. Църквата разполага с уникален иконостас, а изграждането й излезе в размер на близо 250 000 лева. Ще поискаме от дядо Владика Кранево да има свой отец“, добави за BGtourism.BG кметът Румен Николов.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA