Slide
Slide

На 8 юни в Кранево откриват православния храм „Света Богородица достойно ест“

Кранево. В сградата на новопостроения Търговски център ще бъде преместено кметството в село Кранево, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG кметът Румен Николов. Очаква се това да стане в началото на следващия мандат. В момента дружеството е в ликвидация, която ще приключи всеки момент.

снимка monblan-design.com

Кметството сега се намира в сградата на бившето училище в морското селище. На първия етаж има детска градина, но заради увеличения брой деца, които посещават забавачницата, има недостиг на помещения в сградата. В момента 25 деца посещават детската градина. В Кранево живеят 1200 души по постоянен адрес, а по избирателни списъци са 800 души. През лятото в Кранево има над 20 000 души, които избират курортното селище за своята ваканция.

„На 8 юни в Кранево ще открием първия православен храм, който ще носи името „Света Богородица достойно ест“. Освещаването ще бъде направено от Варненския и великопреславски митрополит Йоан. Църквата разполага с уникален иконостас, а изграждането й излезе в размер на близо 250 000 лева. Ще поискаме от дядо Владика Кранево да има свой отец“, добави за BGtourism.BG кметът Румен Николов.

Сподели публикацията