Wizz Air стартира първите нискотарифни полети от Европа до Абу Даби, цената на билета от България започва от 59.99 евро
Wizz Air стартира първите нискотарифни полети от Европа до Абу Даби, цената на билета от България започва от 59.99 евро
Slide
Slide
Slide
Slide

5 нови маршрута от юни и септември, включително София-Абу Даби

Wizz Air Abu Dhabi стартира активниоперативни дейности от началото на тази есен

София.  Wizz Air обяви днес пет нови маршрута от международното летище в Абу Даби (AUH). Маршрутите ще свързват столицата на Обединените арабски емирства с Будапеща и Букурещ от юни 2020 г. и със София, Клуж-Напока и Катовице от септември 2020 г., при условие че авиационните дейности бъдат възобновени в съответните страни. Така Wizz Air се превръща в първият европейски нискотарифен превозвач с полети до Абу Даби.

Новината идва след сключеното през март споразумение, с което се формализира създаването на Wizz Air AbuDhabi като местна авиокомпания със седалище в Абу Даби в партньорство между ADQ и Wizz Air. Това е първата авиокомпания на Wizz Air, създадена извън Европа, която се очаква да започне експлоатация по-късно тази година.

Предвижда се Wizz Air да се съсредоточи върху създаването на маршрути до пазари, на които авиокомпанията има операции с висок растеж, а именно Централна и Източна Европа и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план.

Шариф Ал Хашми, изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на компанията Abu Dhabi Airports (управляваща летищата в Абу Даби), коментира:

„Новите маршрути на Wizz Air до Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София подчертават нашия ангажимент да свържем Абу Даби с най-търсените световни дестинации. Тези нови маршрути са доказателство за устойчивостта на индустрията и нейната готовност да продължи напред със смели планове, които ще стимулират потребителското търсене и устойчивото възстановяване на авиационния пазар. Като наш най-нов авиационен партньор, ние приветстваме Wizz Air и първите ѝ маршрути с отворени обятия, и сме готови да съдействаме завълнуващите планове на компанията за разширяване намрежата ѝ от Абу Даби. Посетителите от Унгария, Румъния, Полша и България ще могат още на пристигане да се насладят на нашите модерни терминални съоръжения, съчетани с арабско гостоприемство, преди да се потопят в красивите дебри на процъфтяващата столица на ОАЕ, Абу Даби.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на WizzAir, заяви:

„Днешната новина е част от нашата дългосрочна стратегия да осигуряваме достъпни тарифи в комбинация с високо качество на борда за все повече клиенти в Абу Даби и по света. Радвам се, че нашите операции на международното летище в Абу Даби ще започнат през юни (при условие, че тогава вече е премахната забраната за пътуване), свързвайки столицата на Обединените арабски емирства с пет основни градове в Централна и Източна Европа като Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София. Убедени сме, че нашите пътници ще оценят удобните разписания на полетите, лесната система за онлайн резервации и широката гама от индивидуални опции за пътуване, които Wizz Air предлага. Мисията на Wizz Air ще подкрепи местната икономическа стратегия за развитие на Абу Даби като още по-търсена туристическа дестинация. Очакваме с нетърпение да посрещнем първите пътници на борда на нашата млада, зелена и ултра-ефективна флотилия, като същевременно сме въвели допълнителни мерки на здравето и безопасността на нашите пътници и екипаж.

Абу Даби е най-новата дестинация на Wizz Air, която ще привлече много пътници от пет големи града в Централна и Източна Европа. Новите услуги ще бъдат първите директни полети между столицата на Обединените арабски емирства и Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София и ще бъдат пуснати почти 220 хиляди места до края на 2020 г. Полетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com на цени от едва 59,99 евро**. В случай на забрана за пътуване, наложена поради COVID-19 и валидна къмначалната дата на полетите, пътниците с резервации за засегнатите полети ще имат възможност да изберат полет за по-късна дата, да получат пълно възстановяване в брой на платената сума или 120% на стойността на резервацията като WIZZ кредит, който ще може да използва за закупуване на билети и други услуги на авиокомпанията.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ АБУ ДАБИ

Нови маршрути

Дни

Начална дата

Тарифи от**

Будапеща, Унгария

до 30 септември: сряда, неделя
след тази дата: понеделник,сряда, петък

3 юни

59.99 евро

Букурещ, Румъния

до 30 септември: сряда, неделя
след тази дата: вторник, четвъртък, събота

3 юни

59.99 евро

Катовице, Полша

до 24 октомври: вторник, събота
след тази дата: понеделник, петък

15 септември

59.99 евро

София, България

Вторник, събота

15 септември

59.99 евро

Клуж-Напока,Румъния

Сряда, неделя

16 септември

59.99 евро

Мерки за безопасност

Безопасността на пътниците и екипажа винаги е била основен приоритет на Wizz Air и наскоро авиокомпанията обяви няколко допълнителни мерки, за да гарантира на физическата дистанция по време на качване на борда и подобрена чистота в самолетите. Мерките са лесни за следване и спомагат за осигуряване на възможно най-добрите санитарни условия.

Авиокомпанията призовава всички пътници да правят резервациите си изцяло онлайн, когато е възможно, включително онлайн чекиране, добавяне или регистриране на багаж, както и да правят безконтактни плащания при покупки на борда. Носенето на маски в самолетите е задължително за екипажа и пътниците.

Самолетите на Wizz Air се почиства старателно няколко пъти на ден и се дезинфекцират цялостно всяка нощ, екипажът също ще раздава дезинфекциращи кърпички на пътниците на борда, както и ще наблюдава наличието на максимално разстояние между пътниците и седене през седалка, където коефициентът на натоварване позволява.

Wizz Air също така стартира специална информационна кампания за уведомяване на пътниците за текущото развитие в контекста на COVID-19 и предоставяне на полезни съвети за безопасно пътуване.

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании според данниот януари 2020 г. (58,9 гр/км/пътник).

**Еднопосочна цена с включена административна таксаи малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиранбагаж подлежат на допълнителни такси. Цената важисамо за резервации, направени на wizzair.com и презмобилното приложение на WIZZ. Броят на местата напосочените цени е ограничен.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията