Wizz Air празнува 16 години в небето с 16% намаление!
Wizz Air празнува 16 години в небето с 16% намаление!
Slide
Slide
Slide
Slide

5 нови маршрута от юни и септември, включително София-Абу Даби

Wizz Air Abu Dhabi стартира активниоперативни дейности от началото на тази есен

София.  Wizz Air обяви днес пет нови маршрута от международното летище в Абу Даби (AUH). Маршрутите ще свързват столицата на Обединените арабски емирства с Будапеща и Букурещ от юни 2020 г. и със София, Клуж-Напока и Катовице от септември 2020 г., при условие че авиационните дейности бъдат възобновени в съответните страни. Така Wizz Air се превръща в първият европейски нискотарифен превозвач с полети до Абу Даби.

Новината идва след сключеното през март споразумение, с което се формализира създаването на Wizz Air AbuDhabi като местна авиокомпания със седалище в Абу Даби в партньорство между ADQ и Wizz Air. Това е първата авиокомпания на Wizz Air, създадена извън Европа, която се очаква да започне експлоатация по-късно тази година.

Предвижда се Wizz Air да се съсредоточи върху създаването на маршрути до пазари, на които авиокомпанията има операции с висок растеж, а именно Централна и Източна Европа и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план.

Шариф Ал Хашми, изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на компанията Abu Dhabi Airports (управляваща летищата в Абу Даби), коментира:

„Новите маршрути на Wizz Air до Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София подчертават нашия ангажимент да свържем Абу Даби с най-търсените световни дестинации. Тези нови маршрути са доказателство за устойчивостта на индустрията и нейната готовност да продължи напред със смели планове, които ще стимулират потребителското търсене и устойчивото възстановяване на авиационния пазар. Като наш най-нов авиационен партньор, ние приветстваме Wizz Air и първите ѝ маршрути с отворени обятия, и сме готови да съдействаме завълнуващите планове на компанията за разширяване намрежата ѝ от Абу Даби. Посетителите от Унгария, Румъния, Полша и България ще могат още на пристигане да се насладят на нашите модерни терминални съоръжения, съчетани с арабско гостоприемство, преди да се потопят в красивите дебри на процъфтяващата столица на ОАЕ, Абу Даби.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на WizzAir, заяви:

„Днешната новина е част от нашата дългосрочна стратегия да осигуряваме достъпни тарифи в комбинация с високо качество на борда за все повече клиенти в Абу Даби и по света. Радвам се, че нашите операции на международното летище в Абу Даби ще започнат през юни (при условие, че тогава вече е премахната забраната за пътуване), свързвайки столицата на Обединените арабски емирства с пет основни градове в Централна и Източна Европа като Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София. Убедени сме, че нашите пътници ще оценят удобните разписания на полетите, лесната система за онлайн резервации и широката гама от индивидуални опции за пътуване, които Wizz Air предлага. Мисията на Wizz Air ще подкрепи местната икономическа стратегия за развитие на Абу Даби като още по-търсена туристическа дестинация. Очакваме с нетърпение да посрещнем първите пътници на борда на нашата млада, зелена и ултра-ефективна флотилия, като същевременно сме въвели допълнителни мерки на здравето и безопасността на нашите пътници и екипаж.

Абу Даби е най-новата дестинация на Wizz Air, която ще привлече много пътници от пет големи града в Централна и Източна Европа. Новите услуги ще бъдат първите директни полети между столицата на Обединените арабски емирства и Будапеща, Букурещ, Клуж-Напока, Катовице и София и ще бъдат пуснати почти 220 хиляди места до края на 2020 г. Полетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com на цени от едва 59,99 евро**. В случай на забрана за пътуване, наложена поради COVID-19 и валидна къмначалната дата на полетите, пътниците с резервации за засегнатите полети ще имат възможност да изберат полет за по-късна дата, да получат пълно възстановяване в брой на платената сума или 120% на стойността на резервацията като WIZZ кредит, който ще може да използва за закупуване на билети и други услуги на авиокомпанията.

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ АБУ ДАБИ

Нови маршрути

Дни

Начална дата

Тарифи от**

Будапеща, Унгария

до 30 септември: сряда, неделя
след тази дата: понеделник,сряда, петък

3 юни

59.99 евро

Букурещ, Румъния

до 30 септември: сряда, неделя
след тази дата: вторник, четвъртък, събота

3 юни

59.99 евро

Катовице, Полша

до 24 октомври: вторник, събота
след тази дата: понеделник, петък

15 септември

59.99 евро

София, България

Вторник, събота

15 септември

59.99 евро

Клуж-Напока,Румъния

Сряда, неделя

16 септември

59.99 евро

Мерки за безопасност

Безопасността на пътниците и екипажа винаги е била основен приоритет на Wizz Air и наскоро авиокомпанията обяви няколко допълнителни мерки, за да гарантира на физическата дистанция по време на качване на борда и подобрена чистота в самолетите. Мерките са лесни за следване и спомагат за осигуряване на възможно най-добрите санитарни условия.

Авиокомпанията призовава всички пътници да правят резервациите си изцяло онлайн, когато е възможно, включително онлайн чекиране, добавяне или регистриране на багаж, както и да правят безконтактни плащания при покупки на борда. Носенето на маски в самолетите е задължително за екипажа и пътниците.

Самолетите на Wizz Air се почиства старателно няколко пъти на ден и се дезинфекцират цялостно всяка нощ, екипажът също ще раздава дезинфекциращи кърпички на пътниците на борда, както и ще наблюдава наличието на максимално разстояние между пътниците и седене през седалка, където коефициентът на натоварване позволява.

Wizz Air също така стартира специална информационна кампания за уведомяване на пътниците за текущото развитие в контекста на COVID-19 и предоставяне на полезни съвети за безопасно пътуване.

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании според данниот януари 2020 г. (58,9 гр/км/пътник).

**Еднопосочна цена с включена административна таксаи малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиранбагаж подлежат на допълнителни такси. Цената важисамо за резервации, направени на wizzair.com и презмобилното приложение на WIZZ. Броят на местата напосочените цени е ограничен.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията