Съединените щати вложили 205 000 долара в детски площадки във Варна
Съединените щати вложили 205 000 долара в детски площадки във Варна
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Новопостроена детска площадка за деца със специални образователни потребности в детска градина „Бриз“ бе открита днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних и посланика на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин. Домакин на събитието бе директорката на детската градина Лидия Кънчева, а сред гостите бяха още военният аташе полк. Шанън Джонсън, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова и директорът на детска градина „Ален мак“ Евелина Христова. Общо две са детските градини – „Бриз“ и „Ален мак“, в които правителството на САЩ инвестира 205 000 долара за реновирането на площадките. В тях се обучават общо 404 деца, от които 230 деца с хронични заболявания и специални образователни потребности.

“Ние сме днес тук, за да открием проект, който е ярък пример за това как нашите съвместни усилия могат да доведат до реална и дългосрочна промяна в живота на най-младите граждани на България”, каза посланик Ерик Рубин. Той посочи, че детските заведения се нуждаят от площадки за игра, които са специално приготвени, така че да отговарят на всички изисквания за безопасност и специфични занимания. “Тези два проекта са резултат от съвместните усилия на нашето силно българо-американско партньорство и на пламенната и упорита работа и всеотдайност на всички, които се обединиха, за да осъществят тези проекти”, каза посланик Рубин.

„Благодаря на посолството на САЩ и лично на негово превъзходителство Ерик Рубин за тази инициатива. Тя се вписва по прекрасен начин в проекта на общината за обновяване на детските площадки в обхвата на целия град. През изминалите две години реновирахме 240 площадки в междублоковите пространства в града, а през тази година започваме обновяване на игровите съоръжения в детски градини и в ясли, заяви кметът на Варна Иван Портних.Поздравления бяха отправени и от директорките Лидия Кънчева и Евелина Христова.  Децата  от двете детски градини изнесоха кратка програма пред гостите.

Сподели публикацията