Slide
Slide

Албена. Водноспасителната служба в курортен комплекс „Албена“ е спасила от удавяне 150 души това лято, научи Bgtourism.bg от Стоян Вълчев – ръководител на ВСС във ваканционното селище. Най-често спасителите са оказвали помощ на туристите в следобедните часове на деня. Добрата новина е, че няма нито един случай с фатален край при регистрираните инциденти.

Най-младият спасител се казва Денис от Шумен и е на 18 г., а най-възрастният е 77-годишният Стефан Минчев. Плажната ивица в Албена е дълга 2,5 километра.

Албена

„Изпращаме тежък сезон, като най-големият проблем е осигуряването на кадри. Тази година при нас работиха 70 спасители. Нашата основна цел е туристите да се чувстват сигурни на плажа, да си тръгнат живи и здрави“, сподели Вълчев.

Стоян Вълчев (вляво)

Той отправи благодарности към ръководството на комплекса заради отношението и политиката към Водноспасителната служба. „На нашите спасители са осигурени чудесни условия. Настанени са в хотел. Осигурено е изхранване, а вечерята им е в ресторант. Чистата заплата е 1 200 лева, като оделно са осигуровките и всички данъци. Единственото, за което спасителите трябва да мислят, е да изпълняват своите задължения, когато са на пост“, добави Вълчев.

Той отбеляза, че за първи път от 40 години морето това лято е било толкова спокойно през август.

Албена, снимки Руслан Йорданов

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията