Шеф-готвачите Севда Димитрова и Станислав Райчев представят в Бургас тънкостите на българската национална кухня
Шеф-готвачите Севда Димитрова и Станислав Райчев представят в Бургас тънкостите на българската национална кухня
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Традиционни национални ястия ще могат да опитат бургазлии този петък /5 юли/ пред Пантеона в Морската градина във вечер, посветена на българската кухня, организирана от Община Бургас. Победителите от две от изданията на кулинарното предаване “Мастършеф” Севда Димитрова и Станислав Райчев ще демонстрират на живо от 19.30 часа тънкостите в приготвянето на деликатесите по атрактивен и иновативен начин.

Станислав Райчев

Кулинарни умения ще покажат и преподаватели и възпитаници от Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”.

Приготвените ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище “Отец Паисий”.

Събитието ще започне час по-рано – в 18.30, с пресъздаване на обичаите и традиционните занаяти в българската култура. Със съдействието на Регионална занаятчийска камара жителите и гостите на Бургас ще се запознаят отблизо с везбарството и тъканата дантела, плетените мъниста, плъстарството, грънчарството, кошничарството.

Изложба на народни носии ще бъде представена от експертите от Етнографската експозиция на Регионален исторически музей.

Вечерта на българската култура ще бъде придружена от богата фолклорна програма с участието на ПФА “Странджа” и ФА “Лукойл-Нефтохим”.

Събитието е част от програмата на фестивала “Заедно в Бургас”, организиран от Община Бургас.

Сподели публикацията