Slide
Slide

София.  Предстоящият уикенд се очертава да бъде много, много горещ. Освен че битката в българската efbet Лига е в своя пик, в съботния ден ще можем да се насладим на два изключителни финала – дерби на Манчестър за ФА Къп в Англия и РБ Лайпциг – Айнтрахт (Франкфурт) за Купата на Германия. И двата двубоя пък попадат в бонус предложението „Месец на Финалите“ на платформата за онлайн залози – efbet.com.

Предпоследна седмица от „Месец на Финалите“ 

„Месец на Финалите“ е специален промоционален период в efbet, по време на който компанията, в рамките на 5 седмици, раздава по 5 седмични награди по 1000 лева на избрани потребители, покрили условията на предложението.

Един от финалите в предпоследната седмица вече се изигра – Севиля срещу Рома, но остават още два страхотни сблъсъка.

За да участва в бонус кампанията, потребителят трябва да е поставил минимален залог на стойност 50 лева или еквивалентът им в друга валута НА ЖИВО на всеки един от предварително посочените мачове за седмицата. Само залози, направени по време на мачовете, се броят към кампанията (пълните условия можете да прочетете в efbet).

Предпоследната седмица финишира с мачовете в събота вечер, а в последната седмица фокусът ще е поставен върху финала в Шампионска лига.

Дербито на Манчестър – кой е фаворит? 

Юнайтед и Сити се отправят към емблематичния „Уембли“ за финала на най-стария турнир в Англия – ФА къп. „Червените дяволи“ имат двоен шанс да празнуват, защото това би било втори трофей за тях, а в същото време ще спрат големия си градски съперник от това евентуално да изравни рекордния требъл на Юнайтед от 1999 година – триумфи в ШЛ, ФА Къп и Висшата лига.

Фаворит на efbet обаче е селекцията на Хосеп Гуардиола. Манчестър Сити играе изключителен футбол през 2023 година и неслучайно предлаганият ТОП коефициент да спечели турнира е едва 1.25*, докато за „червените дяволи“ ставката е 3.95*.

Въпреки че Сити печели далеч повече трофеи от градския си опонент, двата тима поделят надмощието в директните сблъсъци. В последните 10 мача Юнайтед има 4 победи и 6 загуби в дербито, а през този сезон двата тима си размениха по една победа. Интересен факт е, че в последните 15 мача няма равенство между двата отбора като краен резултат.

Силният край на Лайпциг или опитът на Айнтрахт ще надделее в Германия? 

Много любопитен се очертава и финалът за Купата на Германия. РБ Лайпциг влезе в шеметна форма в края на сезона, което помогна на отбора да влезе в топ 4 на класирането в Бундеслигата и отново да си гарантира участие в Шампионска лига. Отборът е в серия от 6 поредни победи и 10 успеха в последните 11 мача. По време на тази серия момчетата на Марко Розе биха Борусия (Дортмунд) с 2:0 за Купата, както и Байерн с 3:1 в Мюнхен в мач от първенството.

Заради драстичната форма на двата тима, в последните месец и половина, Лайпциг е считан за фаворит от efbet, като за спечелване на Купата коефициентът е 1.39*, а за триумф в редовното време – 1.79*.

Айнтрахт (Франкфурт) обаче няма да се даде без бой. Отборът спечели надпреварата през 2018 година, а през миналата спечели Лига Европа. „Орлите“ определено са турнирен отбор и имат какво да покажат. Освен това имат само една загуба от Лайпциг от началото на 2020 година насам (9 изиграни мача, включително един приятелски). За разлика от дербито на Манчестър, в този сблъсък, в 4 от последните 6 мача, крайният изход беше равен („хиксът“ в редовното време е оценен на 4.10*).

Коефициентът Айнтрахт да триумфира с Купата е 3.00*, а в редовното време – 4.60*.

Залозите са само за забавление – играта трябва да е отговорна 

Колкото и човек да е уверен в собствените си знания (особено, когато става въпрос за спортни залози), не трябва да се забравя, че всички предложения на игралната индустрия трябва да са само за забавление. Прекаляването със залозите води до различни проблеми, включително и в личния живот, затова efbet подчертава колко важно е всеки потребител да се придържа към принципите на отговорна игра.

В сайта efbet.com всеки може да се запознае с това какво е „разумна игра“, както и да се възползва от различните контроли, които компанията предоставя.

Сподели публикацията