България и Азербайджан се обединиха по темата за възстановяване на директната линия между Баку и София
България и Азербайджан се обединиха по темата за възстановяване на директната линия между Баку и София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов и Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България, се обединиха по темата за възстановяване на директната линия Баку-София-Баку, която бе прекратена при настъпването на коронакризита.

Проданов посочи, че Азербайджан е много важен и стратегически партньор за страната ни и възлага огромни надежди на бъдещото съвместно сътрудничество.

Министърът уточни, че Азербайджан е перспективен туристически пазар за България, като най-често страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка от азербайджански туристи. „Ковид кризата оказа своето негативно влияние, но въпреки това трябва да продължим работа, за да постигаме резултати“, бе категоричен той.

Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов разясни, че основен приоритет в неговата дейност е да засили контактите между двете страни. А относно туризма е на мнение, че това е най-добрият начин за сближаване на народите, тъй като дава възможност на хората да се запознаят по-обстойно с чуждата култура, обичаи и кухня. „Имаме много възможности за съвместно сътрудничество,  единствената бариера в момента е пандемията“, каза още той и разказа за инициативите, които организира посолството за популяризиране на България в Азербайджан и обратно.

Министър Проданов и посланикът обсъдиха и въпроса за темпа на ваксинация в двете страни, както и възможностите за провеждане на бъдеща съвместна среща с туристическия бизнес.

Сподели публикацията