Slide
Slide

София. В Деня на народните будители, за трета поредна година, започна добоволческа инициатива на летище София „Училище за авиация“. Гост на първото издание бе кап. Янко Георгиев, пилот и изпълнителен директор на авиокомпания „България ер“. Голям интерес предизвика разказът му за предизвикателствата, през които е преминал. Какво е да бъдеш пилот и колко е важно да не спираш да мечтаеш, както и да даваш най-доброто от себе си за това, което правиш.

Началото на доброволческата програма бе положено преди 3 години по идея на Ася Иванова, председател на Съвета на директорите: „Щастливи сме, че над 600 деца от различни училища се включиха в нашата инициатива до момента. Изключително много благодаря на нашите доброволци – изявени хора в своята област, но въпреки своята ангажираност, намиращи време да дойдат при нас и да разкажат за своята професия. Важно за нас е да накараме децата да мечтаят“.

На тържественото събитие присъстваха доказани експерти от света на авиацията, участвали в досегашните издания на инициативата – пилотът на Ербъс А380 Марио Бакалов, известната писателката Людмила Филипова, координатор за България на най-амбициозната международна програма за мисия до Луната след програмата „Аполо“ на NASA, авиационният психолог Десислава Георгиева, авиоекспертът Христо Христов, ветерани от българската гражданска авиация и експерти от летище София.

„Поздравявам нашите лектори, те са нашите будители, защото го правят от обич към авиацията“, каза изпълнителният директор на летище София Владимир Рапонджиев.

Учебният ден завърши с грамоти за всички деца за успешното им представяне в Авиационното училище.

 

Следете BGtourism.BG ежедневно, за да сте информирани с новините от света на туризма, икономиката, кулинарията, културата и спорта.

Запознайте се с възможностите за реклама ТУК!

Сподели публикацията