Slide
Slide

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Двамата обсъдиха подготовката на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще осигури в реално време и по защитени канали пряка свързаност между местата за настаняване в страната и МВР, НАП, общините.

Тази система ще гарантира по-голяма безопасност и сигурност на туристите в страната и ще изсветли сивия сектор в туристическата индустрия, подчерта министър Ангелкова. Тя анонсира, че в близко време изпълнителят на обществената поръчка ще представи демоверсия на проекта.

ЕСТИ е необходима и ще има положителен ефект върху съвместната ни работа и нейната оперативност, подчерта министър Маринов.

По време на срещата бе обсъдена и традиционната подготовка за приближаващата зима в туризма. В най-скоро време ще започнат срещите ни с контролните органи, местната власт и бизнеса преди началото на активния ски сезон. Разчитаме отново на отличното партньорство с МВР, за да осигурим безпроблемно пребиваване на хилядите туристи в нашите планински курорти, каза министър Ангелкова.

Сподели публикацията