снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Министерският съвет одобри промяна на класа на консулството на Република Филипини в България. С решението дипломатическото представителство става генерално почетно консулство, като неговото седалище и консулски окръг се запазват. Почетният консул на Република Филипини у нас Огнян Георгиев Траянов става генерален консул.

Република Филипини няма дипломатическо представителство у нас и акредитира за България своя посланик в Будапеща. Нашата страна също няма дипломатическо представителство във Филипините и акредитира посланика в Ханой, Виетнам. Това обстоятелство придава още по-голямо значение на институцията на почетните консули за поддържането и разширяването на двустранния диалог и обмен.

Промяната на класа на консулството ще допринесе за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството между България и Филипините в областта на търговско- икономическите отношения, инвестициите, образованието, културата и туризма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията