Slide
Slide
Пловдив. На един впечатляващ кулинарен урок и незабравимо културно преживяване с водещ Прамод Сингх от Индия ни канят на 9 май, от 19 часа, в Пловдив. Инициативата ще се състои в ресторант Индия на ул. Петко Каравелов 34.
„Ще замесите индийски хляб наан по оригинална рецепта – с индийско сирене, куркума и други ароматни подправки, ще имате изключителната възможност да видите как се пече в традиционна индийска пещ тандур, ще научите повече за кухнята и културата на Индия, както и любопитната история на индийския топ готвач Прамод“, съобщават организаторите.

Кулинарното приключение ще продължи около два часа и всеки участник ще има възможност да премине през стъпките на приготвяне на наан и, разбира се, да го опита на място. Докато хлябовете се пекат, участниците ще се впуснат в метода на Мрежа Хлебни къщи „Театър на трохите“ и ще нарисуват в брашно нашите мисли и впечатления от събитието. Цената за участието е 10 лв. За повече информация: Розалия Радева, rosalia@bread.bg, 0884048093
Събитието, което е второ по ред, се организира от Мрежа Хлебни къщи и Мулти култи колектив в рамките на проект „РАЗНООБРАЗНИ ЗАЕДНО – споделяне на хлябове и истории“, финансиран от Общинска фондация „Пловдив 2019” и част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В периода април – юли 2019 г. се планират общо 9 подобни събития в София, Пловдив и Варна.
Сподели публикацията