Slide
Slide

Националният тенис център в София ще посрещне топ тенисисти от над 30 държави, които са подали заявки за участие. Сред записалите се има състезатели от далечни държави като Австралия, САЩ, Мексико

София. Тенисисти от над 33 държави в момента са в списъка с приетите състезатели в основната схема и квалификациите при юношите и девойките до 14 г. на международния тенис турнир „Bulgaria cup“. Броят им може да нарасне, тъй като още близо 100 тенисисти са сред чакащите някой от приетите да се откаже, за да намери място в силната надпревара. Сред записалите се има състезатели от далечни държави като Австралия, САЩ, Мексико.
Турнирът у нас миналата година се проведе на кортовете в „Албена“, но през тази година срещите ще се проведат на Националния тенис център в София.
Припомняме Ви, че шампионите от първото издание на проявата, в края на 2018 година станаха и първенци на Мастърса на най-добрите 8 от календара на ТенисЕвропа.
Организатори са Българската федерация по тенис, Смайл ивентс и Роял комюникейшън. Българският национален тенис център в София е готов да посрещне състезателите и да предостави своята база за провеждането на турнира от най-високо ниво в Европа.

Страната ни домакинства на изключително силния турнир, в който участват най-добрите тенисисти в света, благодарение на подкрепата на Corteva agriscience™, Виваком, БорЧвор и Исторически парк. Проявата започва с квалификации на 26 и 27 май, а двубоите от основната схема стартират на 28 май. Финалните срещи са на 2 юни. И тази година организаторите, които впечатлиха Европа и предизвикаха големия интерес с добрата си организация, са подготвили специални купи – Златни рози, които са символ на България. Уникалните трофеи са изработени от “Магията на българската роза“.
Сподели публикацията